Na hraničnom priechode budú počas víkendu dopravné obmedzenia

11.05.2012 Snina

Ubľa 11. mája (TASR) - Počas soboty 12. mája bude slovensko-ukrajinský hraničný priechod Ubľa - Malyj Bereznyj dočasne uzavretý pre motorovú dopravu. V spomínaný deň sa tu uskutoční 11. ročník medzinárodného kultúrneho podujatia s názvom Deň priateľstva - Deň dobrosusedstva.
"Toto podujatie sa uskutočňuje striedavo na území Prešovského a Košického samosprávneho kraja, ako i na území susediacej Zakarpatskej oblasti Ukrajiny," informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická.
Ako dodala, jeho cieľom je posilňovanie vzájomnej dôvery, priateľstva a porozumenia medzi slovenskými a ukrajinskými partnermi na rôznych úrovniach. V súvislosti s organizáciou spomínaného podujatia bude premávka na hraničnom priechode Ubľa - Malyj Bereznyj v sobotu 12. mája dočasne uzavretá, a to od 1.00 do 20.00 h stredoeurópskeho času.
"V uvedenom čase nebudú na hraničnom priechode vybavovaní cestujúci a dopravné prostriedky v obidvoch smeroch. V prípade cesty na Ukrajinu motorovým vozidlom je možné využiť hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod," vysvetlila Kopernická s tým, že peším cestujúcim a cyklistom bude k dispozícii hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci.
 

Vyberte región